1r, 2n, 3r EP

BON DIA 28 DE MARÇ de 2023
VINGA ÀNIMS! AIXÒ VA BÉ!
en primera posició estan els de 5è!BON DIA 23 DE MARÇ de 2023
DONA'M LA LLAUNA
Si us plau, us necessiten!BON DIA 22 DE MARÇ de 2023

¡¡¡DAME LA LATA - DONA'M LA LLAUNA!!!


Aquest any els alumnes de 1r de Batxillerat, organitzen la campanya solidària de recollida de LLAUNES D’ALIMENTS.

Serà al llarg de la setmana del 27 al 31 de març. Al matí, es podran deixar les llaunes a l’entrada del col·legi.


Des de Càritas, s’atén directament a moltes famílies en els seus programes d’atenció a la infància com ara: els Centres oberts per a infants i adolescents, els Centres de suport a mares i fills en espais d’acompanyament a la criança, les cases d’acollida per a mares i fills... i des del Menjador de la Mare Teresa cada dia es reparteixen més de 200 menjars per persones sense recursos. 

I és per això, que cal donar resposta a les necessitats especifiques que presenten aquests col·lectius. 

Aquest és l’objectiu d’aquesta recollida que organitzem per a Càritas i el menjador de la Mare Teresa de Calcuta. 

Si us plau, colaborem amb aquesta campanya! Una llauna de sardines, per exemple, val 1'20 €. Tots nosaltres podem col·laborar amb la campanya. No és tant i l'ajuda és molta.

GRÀCIES!!!


BON DIA 20 DE MARÇ de 2023
Sant Josep - dia del Pare
BON DIA 16 DE MARÇ de 2023
Ejemplo de perdón...

Hace unos días Pep Guardiola hizo unas polémicas declaraciones contra Steven Gerrard… y ahora pidió disculpas.

Pedir perdón es difícil, es incómodo, pero lo ha hecho como un campeón. Creo que todos hemos experimentado la dificultad de agachar la cabeza y de arrepentirnos cuando nos hemos equivocado.

El primer paso es reconocer. Para empezar el camino del perdón es fundamental que seamos capaces de reconocer que no somos perfectos, que nos equivocamos. Esta es una de las más grandes dificultades. Y el segundo paso: pedir perdón.
BON DIA 15 DE MARÇ de 2023
AQUESTA SETMANA TOCA PERDONAR!

BON DIA 14 DE MARÇ de 2023
70x7=?.... 490? Que vol dir això?


BON DIA 13 DE MARÇ de 2023
¿?¿?¿?¿?¿?¿?BON DIA 9 DE MARÇ de 2023

Pienso que esta campaña nos ayuda a...
BON DIA 8 DE MARÇ de 2023

Tranquil·litza el teu cor, respira profundament i deixa anar l’aire lentament i conscient. Repeteix les paraules d’aquesta pregària que més et ressonin, afegeix tot allò que t’inspirin:

Jesús, ajuda’m a no barallar-me.

Ajuda’m a no voler tenir sempre la raó. A escoltar les raons dels altres i a saber acceptar que molt sovint m’equivoco i que sempre puc rectificar. Només em cal una mica d’humilitat.

Jesús ajuda’m a ..... (pensem en allò que necessitem)

T’ho demano i te’n dono gràcies.BON DIA 7 de març de 2023
Ser amables....

BON DIA 6 de març de 2023
AQUESTA SETMANA NETEGEM
EL NOSTRE COR!

BON DIA 3 de marzo de 2023
BON DIA 1 de marzo de 2023


 

BON DIA 27 de febrer de 2023

BON DIA 24 de febrer de 2023
BON DIA 16 de febrer de 2023

BON DIA 10 de febrer de 2023

REFLEXIÓ:
• Què passa a la imatge?
• Quan són feliços els dos burrets?
• Això ens passa a les persones? Quan ens passa això?


BON DIA, 9 de febrer

En aquest curtmetratge un conill ajuda a una cria de guineu que està molt afamada. Un curtmetratge que ens serà molt útil per parlar de la solidaritat i com de bé ens sentim quan ajudem als altres.
BON DIA 8 de febrer de 2023

PREGUEM PER LES VÍCTIMES DEL TERRATRÈMOL

El balanç de víctimes a Turquia i Síria pels terratrèmols augmenta per moments. Segons les últimes dades facilitades per les autoritats dels dos països i la Defensa Civil de Síria, més coneguda com a casc blancs, gairebé 5.000 persones han mort a causa dels diversos sismes -de magnituds superiors a 7 a l’escala de Richter respectivament- que han sacsejat la província turca de Kahramanmaras des de la matinada d’aquest dilluns. Els equips de rescat continuen buscant ferits i supervivents de la tragèdia.

Només a Turquia, la xifra de víctima mortals s’eleva a 3.419 persones i la de ferits supera els 15.800, segons el ministre de Salut, Fahrettin Koca. Les autoritats turques assenyalen que el balanç correspon a les deu províncies afectades i no descarten que hi hagi milers de morts més. El president de Turquia,  ha assegurat que es tracta del “desastre més gran” que ha patit el país des del 1939, quan un altre terratrèmol va causar més de 30.000 morts. S'ha decretat set dies de dol nacional per les víctimes del desastre.

PREGUEM TOT GUARDANT UN MOMENT DE SILENCI, per les víctimes del terratrèmol de Turquia i Siria i d’altres desastres naturals que es produeixen en diversos indrets del món. Que sentin ben propera la misericòrdia de Déu i la solidaritat dels germans.BON DIA 7 de febrer de 2023
Totes Les Persones Són Importants

Durant el meu últim curs en l’escola, el professor ens va posar un examen. Vaig llegir ràpidament totes les preguntes, fins que vaig arribar a l’última, que deia: “Com es diu la senyora que neteja l’escola?”. Segurament era una broma.

Jo havia vist moltes vegades la senyora que netejava l’escola. Era alta, amb el cabell fosc, d’uns cinquanta anys, però... com havia de saber com es deia? Vaig donar l’examen, però vaig deixar l’última pregunta en blanc. Abans que acabés la classe, algú va preguntar al professor si l’última pregunta comptaria per a la nota. “És clar”, va dir el professor. “En les vostres vides coneixereu moltes persones. Totes són importants. Totes mereixen la vostra atenció, encara que només els somrigueu i els digueu: ‘Hola!’”.

Jo mai no vaig oblidar aquella lliçó. També vaig aprendre que es deia Carmen.

PER INTERIORITZAR
Penseu quines persones us acostumeu a trobar en el vostre dia a dia i no sabeu el seu nom. Preparats per preguntar-los-el el proper dia que les veieu?BON DIA 6 de febrer de 2023
Parlem del valor de compartir...
TUTORIA DE PASTORAL
SOBRE LA PAU


En este vídeo descubrimos con Ody la importante relación que existe entre los Objetivos de Desarrollo Sostenible y el derecho a la paz de todos los niños, niñas y adolescentes del mundo.

No sólo las guerras frenan el desarrollo: la no-violencia es clave para impulsar el desarrollo en el día a día. En las relaciones interpersonales y sociales, mantener un clima de respeto, tolerancia y comprensión favorece que las personas puedan estudiar, trabajar y disfrutar de su tiempo libre y sus relaciones sin los obstáculos que supone la violencia y la mala convivencia.

La paz y el buen trato son una decisión que tomamos en nuestro día a día: por más frustrantes que sean las circunstancias, podemos elegir ser pacíficos. Además, la paz se aprende. En la escuela podemos desarrollar competencias como la empatía, la capacidad de escucha, el respeto a los demás, la capacidad de negociación que nos ayudarán a construir relaciones y comunidades más pacíficas a lo largo de nuestra vida.Algunas preguntas para el aula


  •  ¿Quién es Ody? ¿Qué hace en este vídeo?
  •  ¿Qué son los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS)?
  •  ¿De qué ODS se habla en el vídeo? ¿Los conocías?
  •  En el vídeo también se habla de un derecho de la infancia. ¿De cual?
  •  ¿Qué relación ves entre los ODS y el derecho de la infancia que aparecen en el vídeo?
  •  ¿Qué cosas crees que se pueden hacer desde tu aula para conseguir esos ODS y defender este derecho?
  •  ¿Qué cosas crees que pueden hacer los adultos de tu entorno (en la escuela, en casa, en tu municipio...)?
  •  ¿Qué cosas crees que pueden hacer los gobiernos y las empresas?
  •  ¿Has aprendido algo? ¿Qué?