4t, 5è, 6è EP

BON DIA 28 DE MARÇ de 2023
VINGA ÀNIMS! AIXÒ VA BÉ!
en primera posició estan els de 5è!BON DIA 23 DE MARÇ de 2023
DONA'M LA LLAUNA
Si us plau, us necessiten!


BON DIA 22 DE MARÇ de 2023

¡¡¡DAME LA LATA - DONA'M LA LLAUNA!!!


Aquest any els alumnes de 1r de Batxillerat, organitzen la campanya solidària de recollida de LLAUNES D’ALIMENTS.

Serà al llarg de la setmana del 27 al 31 de març. Al matí, es podran deixar les llaunes a l’entrada del col·legi.


Des de Càritas, s’atén directament a moltes famílies en els seus programes d’atenció a la infància com ara: els Centres oberts per a infants i adolescents, els Centres de suport a mares i fills en espais d’acompanyament a la criança, les cases d’acollida per a mares i fills... i des del Menjador de la Mare Teresa cada dia es reparteixen més de 200 menjars per persones sense recursos. 

I és per això, que cal donar resposta a les necessitats especifiques que presenten aquests col·lectius. 

Aquest és l’objectiu d’aquesta recollida que organitzem per a Càritas i el menjador de la Mare Teresa de Calcuta. 

Si us plau, colaborem amb aquesta campanya! Una llauna de sardines, per exemple, val 1'20 €. Tots nosaltres podem col·laborar amb la campanya. No és tant i l'ajuda és molta.

GRÀCIES!!!


BON DIA 21 DE MARÇ de 2023
Tu rostro...


BON DIA 20 DE MARÇ de 2023
Sant Josep - dia del Pare
BON DIA 16 DE MARÇ de 2023
Ejemplo de perdón...

Hace unos días Pep Guardiola hizo unas polémicas declaraciones contra Steven Gerrard… y ahora pidió disculpas.

Pedir perdón es difícil, es incómodo, pero lo ha hecho como un campeón. Creo que todos hemos experimentado la dificultad de agachar la cabeza y de arrepentirnos cuando nos hemos equivocado.

El primer paso es reconocer. Para empezar el camino del perdón es fundamental que seamos capaces de reconocer que no somos perfectos, que nos equivocamos. Esta es una de las más grandes dificultades. Y el segundo paso: pedir perdón.
BON DIA 15 DE MARÇ de 2023
AQUESTA SETMANA TOCA PERDONAR!

BON DIA 14 DE MARÇ de 2023
70x7=?.... 490? Que vol dir això?BON DIA 13 DE MARÇ de 2023
¿?¿?¿?¿?¿?¿?BON DIA 10 DE MARÇ de 2023
NO NOS CANSEMOS DE HACER EL BIEN
BON DIA 9 DE MARÇ de 2023

Pienso que esta campaña nos ayuda a...


BON DIA 8 DE MARÇ de 2023

Tranquil·litza el teu cor, respira profundament i deixa anar l’aire lentament i conscient. Repeteix les paraules d’aquesta pregària que més et ressonin, afegeix tot allò que t’inspirin:

Jesús, ajuda’m a no barallar-me.

Ajuda’m a no voler tenir sempre la raó. A escoltar les raons dels altres i a saber acceptar que molt sovint m’equivoco i que sempre puc rectificar. Només em cal una mica d’humilitat.

Jesús ajuda’m a ..... (pensem en allò que necessitem)

T’ho demano i te’n dono gràcies.BON DIA 7 DE MARÇ de 2023
Valores de la generosidad y el compañerismo.
BON DIA 6 DE MARÇ de 2023
Aquesta setmana mirem el nostre cor...


BON DIA 3 DE MARÇ de 2023
Seguimos buscando...


BON DIA 2 DE MARÇ de 2023


BON DIA 1 de març de 2023BON DIA 28 de febrer de 2023
La Cuaresma es un tiempo precioso para afinar nuestro interior: ser más sensibles a la realidad que nos rodea, mirar al lado para BUSCAR a los que sufren, BUSCAR en ellos las huellas de Dios que nos conducen al encuentro, y dejarnos alcanzar por la gracia de un Dios que quiere para nosotros la felicidad y la alegría. Aunque cueste, aunque haya que recorrer caminos de subida y asumir muchas cruces. La Cuaresma merece la pena. 


BON DIA 27 de febrer de 2023
BON DIA 24 de febrer de 2023
Mt 4,1-11. Con frecuencia y sin darnos cuenta brotan de nosotros pensamientos maliciosos. Especialmente cuando nos sentimos cansados, tristes, hambrientos, doloridos, celosos… Pero caer en la tentación nos impide vivir otra realidad. Una realidad que es presencia de Dios. Una realidad que no decepciona.BON DIA 23 de febrer de 2023

BON DIA 21 de febrer de 2023
BON DIA 17 de febrer de 2023

Gaudir junts: el valor de les coses ben fetes...

És només un fragment, d'una de les cançons probablement més difícils (i magistral) de Queen. I ara, gaudeix-ne. D´una multitud d'estudiants cantant. Passant-ho bé. Però no t'enganyis. També hi ha darrere l'esforç, l'aprenentatge. El temps que segur que han dedicat a aprendre a cantar plegats. Hi ha els diferents talents posats en joc. El piano, les guitarres. Aquest director de cor probablement sap liderar. Això és una comunitat. I una comunitat, fent junts coses que valguin la pena, pot canviar el món. 

(Escoltar fins el minut 6)BON DIA 16 de febrer de 2023

Creo sinceramente que, por lo menos yo, a la gente de mi alrededor le digo poco lo maravillosa que es y la suerte que tengo de que estén en mi vida. Creo que, entre el vaciar de sentido a las palabras te quiero y el solo decirlas en momentos puntualísimos hay una gran escala de grises y que se podrían decir muchos más tequieros cargados de sentido que los que decimos. Prefiero pecar de decir demasiados piropos y hacer sentir lo mejor que esté en mi mano a la gente de mi alrededor que pecar de lo contrario. Cuidémonos más, que no es tan difícil.

¡ANDA! PIROPEA HOY, DE FORMA BONITA, A ALGUIEN.
¿LO HARÁS?


BON DIA 14 de febrer de 2023

Sant Valentí

El día 14 de febrero representa para muchas personas el día de los enamorados. Está bien que hayan días señalados, pero el amor tiene que estar presente siempre, todos los días del año. El amor trae consigo experiencias buenas y malas, nos expone a idas y venidas, enfados, desengaños, pensamientos negativos, en definitiva, nos juega malas pasadas. Por ello, hay que saber perdonar, evitar enfados absurdos e innecesarios y pensar en lo que Jesucristo nos enseña:"Amaos los unos a los otros".

Son valores que debemos de tener en cuenta todos los días del año y no solamente en fechas señaladas, el amor por compromiso no es amor. El amor no entiende de razas, culturas, sexos, política, economía o distancias entre territorios. El amor solamente sabe de esperanza, ilusión, lucha, fuerza, ganas, constancia y de las personas que adquieren estos valores. Celebremos este día de amor.BON DIA 13 de febrer de 2023
Acariciar. Acaronar. 

De vegades es tracta d'això. Al nostre món, a la nostra vida, al nostre dia a dia. Una cosa tan senzilla com això. Somriure qui està trist (però no somriures fàcils o buits, sinó que estableixin un vincle). Premeu una mà (i amb això transmetre un món). Acaronar una cara, prometent ser-hi. Veure, i encara més, mirar l'altre… sentir, i aleshores escoltar-lo. Abraçar qui se sent tan abandonat, tan abatut… Ser-hi per als altres, i fer-ho saber. 

M'agrada pensar en Jesús com a home que també parlava amb els seus gestos. 

És fàcil dir que a la vida cal caminar amb tacte… és una expressió bonica. És veritat que amb el cos, amb les mans, s'expressa tant… tendresa, rebuig, obertura, protecció, interès, acolliment, vinculació. De vegades se'ns en va la vida en paraules, paraules i mil paraules. Però també cal parlar amb els gestos. Perquè hi ha vegades que una carícia dóna més confiança que mil versos, que una abraçada és la millor resposta a qui plora, o la millor felicitació a qui riu… Comencem a estendre ponts des d'unes mans obertes, uns ulls i orelles atents… a l'altre.

L´amor també és físic. I avui, quan hi ha molt contacte físic sense amor o molt frec sense entrega és necessari sentir aquesta unitat. L´amor toca, i així s´expressa de moltes maneres la relació més profunda, més estable, o més feta d'interès genuí per una altra persona. L'amor, atent a l'altre, s'expressa físicament: en la mare que bressola el nadó, els amics que es fan palmes a l'esquena, la parella que, amb la seva intimitat, intercanvia promeses i petons, el pare ancià que passeja del braç del seu fill , el cap que es recolza en una espatlla amic… parlem també amb el cos.

Amb la manera com ens apropem, acollim, cuidem, expressem. Amb la delicadesa amb que ens relacionem... Hi ha tantes dimensions de la nostra vida en que el cos parla… pensa amb tot això.

Que tinguis bon dia!
BON DIA 10 de febrer de 2023

REFLEXIÓ:
• Què passa a la imatge?
• Quan són feliços els dos burrets?
• Això ens passa a les persones? Quan ens passa això?

BON DIA 9 de febrer de 2023

Déu totpoderós

Hi ha llocs marcats per la tragèdia. De vegades hom té la sensació que hi ha llocs maleïts, països coneguts per guerres, catàstrofes o desastres naturals. A l'hora d'escriure aquest text les xifres del terratrèmol a Síria i Turquia donaven calfreds: gairebé 10.000 morts, 40.000 ferits i milers de persones sense llar ni aliments. La situació es fa encara més dura a Síria, on aquest drama s'uneix al de la guerra civil que desgrana aquell país des de fa dotze anys.

Ahir mateix una persona em preguntava -més aviat, em recriminava- on era Déu -el bo i totpoderós- davant tanta mort i patiment. És cert que davant de determinades tragèdies l'aparent silenci de Déu és difícil d'explicar -fins el mateix Benet XVI es va preguntar a Auschwitz com Déu podia haver consentit aquesta atrocitat-. Però el nostre Déu no és un ésser mitològic que mou planetes i núvols al seu gust ni envia malalties per provar la nostra fe i augmentar la nostra “docilitat”.

Davant la imatge d'un déu musculós, titànic i arbitrari hi ha l'altra: la d'un pare agafant la mà de la seva filla adolescent atrapada sota els enderrocs de casa. Ell, esgotat, amb la mirada perduda, no deixava de subjectar la mà de la petita. No podia fer res més que estar al seu costat i esperar un miracle -alguna cosa- que la salvés. Sens dubte, és la millor imatge per definir el poder i l'amor de Déu amb nosaltres. Un Déu que plora amb el poble. Que no s'aparta dia i nit dels més febles, dels que pateixen, dels que moren.

El poder incommensurable de Déu és que mai no s'apartarà de nosaltres, passi el que passi, igual que va fer aquell pare amb la seva filla.BON DIA 8 de febrer de 2023

PREGUEM PER LES VÍCTIMES DEL TERRATRÈMOL

El balanç de víctimes a Turquia i Síria pels terratrèmols augmenta per moments. Segons les últimes dades facilitades per les autoritats dels dos països i la Defensa Civil de Síria, més coneguda com a casc blancs, gairebé 5.000 persones han mort a causa dels diversos sismes -de magnituds superiors a 7 a l’escala de Richter respectivament- que han sacsejat la província turca de Kahramanmaras des de la matinada d’aquest dilluns. Els equips de rescat continuen buscant ferits i supervivents de la tragèdia.

Només a Turquia, la xifra de víctima mortals s’eleva a 3.419 persones i la de ferits supera els 15.800, segons el ministre de Salut, Fahrettin Koca. Les autoritats turques assenyalen que el balanç correspon a les deu províncies afectades i no descarten que hi hagi milers de morts més. El president de Turquia,  ha assegurat que es tracta del “desastre més gran” que ha patit el país des del 1939, quan un altre terratrèmol va causar més de 30.000 morts. S'ha decretat set dies de dol nacional per les víctimes del desastre.

PREGUEM TOT GUARDANT UN MOMENT DE SILENCI, per les víctimes del terratrèmol de Turquia i Siria i d’altres desastres naturals que es produeixen en diversos indrets del món. Que sentin ben propera la misericòrdia de Déu i la solidaritat dels germans.


BON DIA 7 de febrer de 2023
Totes Les Persones Són Importants

Durant el meu últim curs en l’escola, el professor ens va posar un examen. Vaig llegir ràpidament totes les preguntes, fins que vaig arribar a l’última, que deia: “Com es diu la senyora que neteja l’escola?”. Segurament era una broma.

Jo havia vist moltes vegades la senyora que netejava l’escola. Era alta, amb el cabell fosc, d’uns cinquanta anys, però... com havia de saber com es deia? Vaig donar l’examen, però vaig deixar l’última pregunta en blanc. Abans que acabés la classe, algú va preguntar al professor si l’última pregunta comptaria per a la nota. “És clar”, va dir el professor. “En les vostres vides coneixereu moltes persones. Totes són importants. Totes mereixen la vostra atenció, encara que només els somrigueu i els digueu: ‘Hola!’”.

Jo mai no vaig oblidar aquella lliçó. També vaig aprendre que es deia Carmen.

PER INTERIORITZAR
Penseu quines persones us acostumeu a trobar en el vostre dia a dia i no sabeu el seu nom. Preparats per preguntar-los-el el proper dia que les veieu?

BON DIA 6 de febrer de 2023

Pregària sobre la importància de cadascú.

Si la pedra digués, “una pedra no pot construir una casa”, no hi hauria casa.
Si la gota digués, “una gota no pot formar un riu”, no hi hauria oceà.
Si la llavor digués, “una llavor no pot sembrar un camp”, no hi hauria collita.
Si tu i jo diguéssim, “un gest d’amor no pot canviar la humanitat”, mai hi hauria justícia, ni pau, ni dignitat, ni felicitat de cap tipus sobre la terra.

Pensa que tu, junt amb els teus dons, pots fer canviar el món sencer. Només cal que estiguis disposat a fer-ho. Podriem dir algún do que creiem que tener els nostres companys de classe?

Senyor, ajuda’m a saber aprofitar els dons que m’has regalat.TUTORIA DE PASTORAL
SOBRE LA PAU


En este vídeo descubrimos con Ody la importante relación que existe entre los Objetivos de Desarrollo Sostenible y el derecho a la paz de todos los niños, niñas y adolescentes del mundo.

No sólo las guerras frenan el desarrollo: la no-violencia es clave para impulsar el desarrollo en el día a día. En las relaciones interpersonales y sociales, mantener un clima de respeto, tolerancia y comprensión favorece que las personas puedan estudiar, trabajar y disfrutar de su tiempo libre y sus relaciones sin los obstáculos que supone la violencia y la mala convivencia.

La paz y el buen trato son una decisión que tomamos en nuestro día a día: por más frustrantes que sean las circunstancias, podemos elegir ser pacíficos. Además, la paz se aprende. En la escuela podemos desarrollar competencias como la empatía, la capacidad de escucha, el respeto a los demás, la capacidad de negociación que nos ayudarán a construir relaciones y comunidades más pacíficas a lo largo de nuestra vida.Algunas preguntas para el aula


  •  ¿Quién es Ody? ¿Qué hace en este vídeo?
  •  ¿Qué son los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS)?
  •  ¿De qué ODS se habla en el vídeo? ¿Los conocías?
  •  En el vídeo también se habla de un derecho de la infancia. ¿De cual?
  •  ¿Qué relación ves entre los ODS y el derecho de la infancia que aparecen en el vídeo?
  •  ¿Qué cosas crees que se pueden hacer desde tu aula para conseguir esos ODS y defender este derecho?
  •  ¿Qué cosas crees que pueden hacer los adultos de tu entorno (en la escuela, en casa, en tu municipio...)?
  •  ¿Qué cosas crees que pueden hacer los gobiernos y las empresas?
  •  ¿Has aprendido algo? ¿Qué?BON DIA, 24 de gener
-TOTHOM A BALLAR-


BON DIA, 19 de gener
Ja tenim cançó pel dia de la pau. Es titula "TAL VEZ", de Nil Moliner. Ara només cal aprendre la lletra i la coreografia.

Aquestes setmanes l'anirem posant al bloc de pastoral. 
Si us plau apreneu-la, GRÀCIES!BON DIA 18 de gener
Bon dia a tothom.BON DIA 17 de gener
Bon dia a tothom.
Avui és DIMARTS. I avui et convidaré a fer el que fem cada dia, la reflexió del matí i resar. És bo començar el dia posant-nos a la presència de Jesús i donant-li gràcies pel nou dia, i també demanar-li que ens ajudi a treballar durant tota la jornada.
Per això, vull que avui ho fem d'una manera especial, per anar aprenent altres maneres de dirigir-nos a Jesús.

Et proposo que en silenci pensis com em vaig portar ahir dilluns:

  Amb els meus amics (breu silenci)
  A classe (breu silenci)
  Amb la família (breu silenci)
  Amb els meus professors (breu silenci)
  Amb els meus germans (breu silenci)
  Amb la natura (breu silenci)
  Amb mi mateix (breu silenci)

De mica en mica puguem anar canviant i sent molt millors nois i noies, millors amics i millors persones. Feliç dia.


BON DIA 16 de gener
-HAKUNA-
ME SOBREPASA


BON DIA 13 de gener

Oración por Ucrania

Jesús: Nosotros, unidos como hermanos, te pedimos hoy por la paz en Ucrania, que sufre la guerra. 

Da luz a los que tienen el poder de frenar tanta violencia. Ten piedad de los más indefensos, de tantas vidas humanas inocentes. 

María, Nuestra Señora del Sagrado Corazón, intercede por Ucrania, por Europa y por el mundo entero. 

Amén.
BON DIA 12 de gener
EL SENTIDO DE LA VIDA... TU FE!BON DIA 11 de gener
Frase del dia:

“Si tens una actitud positiva i t’esforces constantment, amb el temps superaràs els teus problemes i trobaràs que estàs preparat/da per a reptes majors”. Pat RileyBON DIA 10 de gener
La Navidad concluye con el bautismo de Jesús, el momento en el cual comienza su misión en medio de las gentes para anunciar la llegada del Reino de Dios. También hoy comienza esa misión en cada uno de los cristianos que toman el testigo y caminan hacia delante en su misión. Nadie correrá por otro. ¿Estás preparado?
BON DIA 2023
BON ANY
9 de gener

BON DIA 19 de desembre de 2022
PROFES, US NECESSITEM.
Els alumnes de 1r a 3r  cantaran aquest
a tarda
la cançó al Santuari.
1a i 2a estrofa - la podeu repassar!


BON DIA 12 de desembre de 2022
US NECESSITEM i no és broma!
PODRIES COL.LABORAR?BON DIA 4 de desembre de 2022

US CONVIDEM A ESCRIURE EN UN PAPER LES COSES QUE NO FAS BÉ I LES POSSIS DINS DE LA CAPSA DEL FORAT DE L'ESCALA... MIRA EL VIDEO...MOLTES GRÀCIES ALS ALUMNES DE 2n D'ESO PEL SEU PESSEBRE. AIXÒ FA NADAL!
BON DIA 1 de desembre de 2022


BON DIA 30 de novembre de 2022
PRIMERA SETMANA D'ADVENT

Pregària...De vegades volem protegir casa nostra des de l’exterior: posem panys i forrellats, portes blindades, instal·lem alarmes... I els països rics fem el mateix: tanquem fronteres, alcem murs, posem barreres, decretem protocols i lleis injustes i difícils de complir per protegir-nos dels forasters i preservar el nostre confort... I nosaltres mateixos, no ens posem potser moltes vegades cuirasses i proteccions? O ens amaguem sovint sota capes i capes com una ceba quan establim certes relacions?

Però tu, Jesús, el Crist, tu ens convides a preguntar-nos, no pas com hem fonamentat casa nostra feta de pedra, de totxana o de ciment, sinó que ens interpel·les amb més profunditat  sobre com construïm la nostra societat, la nostra pròpia vida... 

Em pregunto si aprenc a escoltar la veu de Déu que em parla a través de múltiples veus: la les mes desvalguts, la dels empobrits, la dels que més m’estimen, la dels que se’m confien i em demanen ajut o consell...

L’Advent és una bona oportunitat per fer camí i refer els fonaments que vull que sostinguin la meva vida.    BON DIA 29 de novembre de 2022

PRIMERA SETMANA D'ADVENT

DESPERTEU! NO DORMIU!

BON DIA 28 de novembre de 2022

PRIMERA SETMANA D'ADVENT

DESPERTEU! NO DORMIU!
BON DIA 25 de novembre de 2022
Preparados?
EMPEZAMOS LA SEMANA QUE VIENE
CON EL ADVIENTO!!!!


BON DIA 24 de novembre de 2022

CANTINFLAS...

Jesús dijo: "AMAOS LOS UNOS A LOS OTROS".

No dijo: "ARMAOS LOS UNOS CONTRA LOS OTROS"BON DIA 23 de novembre de 2022

Una canción de Juan Luis Guerra...

Qué bueno poder saborear esta certeza, especialmente cuando necesitas un pequeño remanso de paz en las guerras de cada día, un espacio de calma en medio de las prisas, o buscas una melodía limpia entre los tantos temas comerciales que llenan (a veces de vacío) nuestras emisoras de radio. Tan sencillo como volver a lo profundo: el amor que nunca falla y del que nada ni nadie nos puede separar.


BON DIA 22 de novembre de 2022

AVUI, SANTA CECÍLIA...BON DIA 21 de novembre de 2022

CANTA HASTA QUE TE DUELA
LA GARGANTA
Mañana es Santa Cecilia, Patrona de los Músicos. Se sabe que cantar puede ayudarnos a mejorar nuestro estado de ánimo. Pero también, investigaciones muestran que podría también ser beneficioso para nuestra salud física. Puede hacer que mejore la respiración de las personas con problemas pulmonares y ayudar a los enfermos de demencia a lidiar con los síntomas de la enfermedad.
Participar en un coro, tiene efectos positivos para la tensión arterial, debido a que tal actividad estimula una sincronización de los patrones cardiacos y respiratorios. Cantar en un coro, además de producir beneficios emocionales entre sus miembros, fortalece el sistema inmune. De modo que todas son ventajas. Por eso, para cualquier persona que no sepa qué hacer, ponerse a cantar siempre será una buena opción. 
BON DIA 18 de novembre de 2022

Ells també ens ensenyen moltes coses… com es pot ser feliç dins la senzillesa i que els nens i nenes son nens i nenes aquí i a qualsevol lloc del món. És divertit veure com s’espavilen a fer els seus instruments i que contents que ballen. És una lliçó d’humilitat i alegria. BON CAP DE SETMANA!
BON DIA 17 de novembre de 2022


BON DIA 16 de novembre de 2022

EL SERVICIO: VER A JESÚS EN EL OTRO

Cuando ayudamos a los demás, nos sentimos en paz con nosotros mismo. Si somos capaces de ver a Jesús en el otro, estaremos amando a Dios. Y si amamos a Dios, no podemos dejar de amar a nuestros hermanos.

Ver el vídeo:BON DIA 15 de novembre de 2022

¿ERES SERVICIAL?BON DIA 14 de novembre de 2022


BON DIA 11 de novembre de 2022

Sencillamente...
BON DIA 10 de novembre de 2022

LIBERTADBON DIA 9 de novembre de 2022

12 pensaments per començar el dia
BON DIA 8 de novembre de 2022

“La meva gent”
Avui us animem a començar el dia amb aquesta cançó de la Pegatina i els Amics de les Arts que procura donar valor a la gent que ens envolta i a la nostra família.

Dedica un moment del dia en agrair l’estima a tots aquells que t’envolten, ho agrairan!

BON DIA 7 de novembre de 2022
Dios cuenta contigo... pero ahí no termina! Recuerda la segunda parte de la frase: Tú también CUENTAS CON Él.BON DIA 4 de novembre de 2022
Cal recordar...

 

BON DIA 3 de novembre de 2022
I'M HERE, nos muestra la soledad que a menudo experimenta un niño con autismo y  la importancia que tienen para ellos nuestra presencia y nuestros abrazos.


BON DIA 2 de novembre de 2022

DIA DELS SANTS DIFUNTS
Bon dia, crec que el millor que podem fer avui en el moment de pregària del matí és fer silenci, pensar i resar per aquells que ja no estan entre nosaltres, però que estan al nostre cor.
Senyor, et preguem per tots ells. Que nosaltres sapiguem afrontar aquesta pèrdua que tenim al cor amb esperança, com valents que segueixen estimant i recordant que ells segueixen sent part de la nostra família. Us ho demanem Senyor.


BON DIA, 28 d'octubre de 2022
Hoy os pongo unos dibujos, que a mi me gustan por su mensaje y musicalmente son buenos... Seguro que alguno de vosotros conoce a VALIVÁN... ahhh por cierto:
FELIZ PUENTE!

El mensaje es este: Nunca olvides el perdón que Dios te da cuando te hagan, una ofensa los demás, disculpemos, no guardemos, ningún rencor y si alguno nos ofende, demos perdón.BON DIA, 27 d'octubre de 2022

Integrarse en la muchedumbre. No destacar. No ser diferente. Ser igual. Ser uno más. Adaptarse para ser aceptado. Qué terrible presión para ser igual que todos. Para caber. Para gustar. Para no perder el sitio.

En esta ocasión esta canción está dedicada a los excluidos, los invisibles, los nadies. Nadie es uno más.


BON DIA, 26 d'octubre de 2022
HOY ME PROPONGO A RESPETAR A...
BON DIA, 25 d'octubre de 2022Res no costa ...
Res no costa saludar l’un i l’altre,
dir “bon dia!”, “bona tarda!”, “bona nit!”...
Res no costa regalar una rialla i ser amable
a qui trobes a l’escala o al carrer.
Res no costa compartir els teus sentiments amb un amic
o explicar-li que les coses no et van bé,
o comentar-li que et van bé els seus consells...
Res no costa donar afecte al qui està trist
o alegrar-se de la joia del company.
Res no costa obrir la mà i fer les paus
perquè l’aigua del perdó apaga el foc de la venjança.
Res no costa col.laborar amb el DOMUND.
Res no costa ser amable a la família i al col·legi.
Res no costa ser feliç i escampar felicitat
No oblidis que la felicitat és contagiosa.
DIMECRES 19 D'OCTUBRE


SETMANA DEL DOMUND
DIMARTS 18 D'OCTUBRE


SETMANA DEL DOMUNDDIVENDRES 14 d'octubre
Orar para no desfallecerDIJOUS 13 d'octubre

Ahir celebràvem el dia de la MARE DE DÉU DEL PILAR.

Entre els personatges propers a Jesús, pocs com Maria. D'ella no se'n diu gaire als evangelis, però el que es diu és sorprenent. Mare, testimoni, seguidora… Una dona fidel a Déu, i capaç de veure més enllà del que és quotidià i establert. Una creient capaç d'arriscar-ho tot. Una dona valenta. Molt més que una icona, molt més que una idea, molt més que un nom… de tu diem que ets mare.

Dos trets peculiars que caracteritzen les aparicions de la Verge del Pilar i la distingeixen de les altres:

1- Es tracta d'una aparició, de la Mare de Déu quan encara és viva a Palestina.

2- La Columna o Pilar que la Verge va portar perquè, sobre ell es construís el primer Temple Marià de tota la Cristiandat.


DIMARTS 11 d'octubre

Ahir era el dia de les malalties mentals...

L'estudi d'UNICEF diu que una gran majoria de persones de gran part dels països creuen que ningú no hauria de patir els problemes de salut mental en solitud. La millor solució és compartir les experiències i buscar ajuda.

No obstant això, milions de nens i joves de tot el món no tenen una persona amb qui parlar o demanar ajuda. I això no és una broma.

Quan va ser l'última vegada que vas dir als teus éssers estimats com et senties?
 

Quan la ment està tan carregada, especialment amb la incertesa i l'estrès de la COVID-19, pot ser difícil sincerar-se, fins i tot amb les persones que es preocupen per tu.

Tot inicia amb una pregunta:
Què passa per la teva ment?
Vola parlar? T'escolto...


DILLUNS 10 d'octubre

Se nos presenta un invierno difícil en lo que a lo económico se refiere, eso no nos lo quita nadie. Todo sube: precios, gas, gasolina, hipoteca… todo menos los ánimos, especialmente para los que andan con el agua al cuello.

Hay personas que se levantan cada mañana con la pregunta: ¿qué voy a poner de comer hoy? Eso, los que pueden permitirse comprar algo, pero, ¿y los que no? ¿Qué pasa con los que, no es que no llenen la cesta de la compra, si no que no pueden llenar el estómago?

En el Raval existe un comedor social que regentan las misioneras de la Madre Teresa y que da de comer diariamente a más de doscientas personas. Y todo aquello que puedan necesitar. Ni siquiera paró durante el confinamiento. Se equiparon de mamparas de plástico, mascarillas, guantes, trajes sanitarios… Cada quien que fue recogió su comida caliente, su bebida, su postre. Y mucho cariño en forma de palabras de ánimo, de preocupación, de interés, de consuelo. Llamando a cada uno por su nombre, conociendo de cada uno su dolor.

¿Y qué me dicen de las bolsas de alimento? Voluntarios que recogen comida en las puertas de supermercados y grandes superficies para poder atender a familias enteras que encuentran en ellos una llamita de esperanza que salve su jornada.

Y Cáritas, que está al tanto de las necesidades del barrio. A ti te pago la bombona de butano que te hace falta, a ti te arreglo los papeles de la Seguridad Social para que puedas cobrar el paro, a ti te ayudo en el alquiler, a ti te visito cada noche en tu rincón de la calle donde has hecho tu dormitorio, contra viento y marea, y calor, y gente que les ignora, les insulta y hasta les ataca.

Tantas, tantas personas que hacen de la entrega a los demás su vida entera. ESOS SON LOS MISIONEROS DE NUESTRA CIUDAD. ¿Y TU?DIVENDRES 7 d'octubre

Senyor, feu de mi un instrument de pau.
Que on hi hagi odi, hi posi l'amor.
On hi hagi ofensa, hi posi el perdó.
On hi hagi discòrdia, hi posi la unió.
On hi hagi error, hi posi la veritat.
On hi hagi dubte, hi posi la fe.
On hi hagi desesperació, hi posi l'esperança.
On hi hagi tenebres, hi posi la llum.
On hi hagi tristesa, hi posi l'alegria.
Oh Mestre, feu que jo vulgui més aviat consolar que ser consolat,
comprendre que ser comprès, 
estimar que ser estimat.
Perquè és donant que es rep, 
oblidant que es troba,
perdonant que s’és perdonat,
i morint que es ressuscita a la vida eterna

(Oració inspirada en sant Francesc d'Assís)DIJOUS 6 d'octubre

Després de veure, vaig plorar.
Sempre em queixo de Déu, del meu aspecte, del que em passa... Gràcies Nick per la inspiració que vas donar al món.DIMECRES 5 d'octubre

Per a la pregària d’avui he triat una cançó positiva de Diego Torres titulada Obrint Camins i que canta al costat de Juan Luis Guerra. Es tracta d'una cançó que ens anima a quedar-nos amb el costat bo de la vida, amb aquelles coses i persones que valen realment la pena i que ens fan feliços, i desfer-nos de tot allò que ens fa mal a nosaltres i als demés.

Demanem al Senyor que ens faci persones capaces d’obrir camins, noves rutes que ens permetin procurar la felicitat de les persones que ens envolten i estimem.


DIMARTS 4 d'octubre
2n de Batx, gràcies pel vostre bon rotllo, aprofiteu l'ultima curs al SANT MIQUEL. Bona pujada a la MOLA!
Ahhhhh, i super bé per arribar tots fins a la part més alta de la muntanya...

Recordo una història de superació...

“Las dificultades pueden ser causa de crecimiento y de supera- ción”, dijo el maestro. Y lo explicó del siguiente modo: “Había un pájaro que se refugiaba a diario en las ramas secas de un árbol que se alzaba en medio de una inmensa llanura desértica. Un día, una ráfaga de viento arrancó de raíz el árbol, obligando al pobre pája- ro a emigrar cien millas en busca de un nuevo refugio... Hasta que, al fin, llegó a un bosque de árboles cargados de frutas”. Y concluyó el maestro: “Si el árbol seco se hubiera mantenido en pie, nada hubiera inducido al pájaro a renunciar a su seguridad y echarse a volar”.


DILLUNS 3 d'octubre
¿Para quién soy yo? - Hakuna Group Music


DIVENDRES 30 de setembre
Jesús, jo també et full seguir.

DIMECRES 28 de setembre
demà la cantarem al pati, la sabeu?DIMARTS 27 de setembre
La Verge de la MercèDIVENDRES 23 de setembre
L’any 2019, les regatistes que veurem en el vídeo estaven enmig d’una competició quan, de sobte, a una d’elles se li trenca el rem… Què fa…? Doncs el millor que podia fer!!!

En el treball en equip el més important no és el lloc en el que es juga sino l’esforç de cada membre perquè, malgrat les dificultats, si l’equip està unit, mai abandona i tot és possible.

Demanem al Senyor que ens faci sentir membres del nostre equip: de la nostra família, els nostres amics i amigues, companys i companyes… per tal que aquest esdevingui cada dia més fort.


DIJOUS 22 DE SETEMBRE
És la història de qui va decidir caminar per aquesta vida veloç i intensament, sense deixar ni una escletxa que degustar; compartint amb els altres cada oportunitat, perquè el demà no pogués retreure-li haver-se oblidat d'estimar. Com agrair millor aquest regal diví que és la vida sinó lliurant-nos completament als altres, en cadascun dels moments que ens dóna!


DIMECRES 21 DE SETEMBRE
Avui dediquem aquest vídeo als valents de primer de l'ESO, per la pujada que van fer a LA MOLA. Vau aguantar com uns valents, tant els nois com les noies. Us vau comportar super bé i vam arribar al cim tots junts. És així la vida... amb les seves dificultats, com la muntanya. Però amb l'ajuda dels companys, tot el nostre esforç i valentia és possible. PRIMER DE L'ESO: GRANDEEEEEEEES!!!!!!!
DIMARTS 20 DE SETEMBRE
una canción preciosa de Hakuna: ENCIÉNDEME
DILLUNS 19 DE SETEMBRE
Us deixo uns consells per aquest inici de curs, us poden ajudar. Bon dia!DIVENDRES 16 DE SETEMBRE
Us deixo el video informatiu de tot el que necessiteu per les convis que aquest any farem de 5è d'EP fins a 2n de Batx a "LA MOLA".Dimecres 14 de setembre
AQUÍ TENIU LA CANÇÓ DEL LEMA D'AQUEST ANY: TALITA KUM.
Necessitaria alguns alumnes que com cada any facin una coreografia. Us atreviu? Li podeu dir al Víctor (PACHI)
Dimarts 13 de setembre

"PA LA IGLESIA",
segur que us sona la música...

JD CON SU FLOW x XTASSY

Dilluns 12 de setembre

Jorge Valdano diu que els jugadors que passen pel Bernabéu pateixen por escènica. No només s'enfronten a un rival, sinó a un estadi on milers d'ànimes t'observen esperant que cometis el mínim error. 

Davant aquesta por escènica, hi ha esportistes que assumeixen el protagonisme i es fan grans. Un d'ells ha estat Carlos Alcaraz a l'US. Open. Senzillament gaudeixen a la pista i lluny d'acovardir-se juguen millor. I com passa amb els campions –no amb tots–, són diversos els aprenentatges que podríem treure d'aquest nou número u del món, que van des de la fortalesa a la tenacitat, i des del respecte fins a l'exemple per a molts nens i joves com ell.

Tot i això, si haguéssim de quedar-nos amb alguna cosa, seria amb la seva passió. Les ganes d'anar a totes, de sentir que cada revés és un punt de partit i de jugar-se el tot pel tot a cada pujada a la xarxa, com si li anés la vida. Passió per aixecar-se una vegada i una altra. Passió per lluitar i guanyar. Passió per acceptar que hi ha moments que passen per sang, suor i llàgrimes, també de felicitat, com ha de ser. Una passió que parla de l'esport i, sobretot, de la vida, que necessita donar-se en un tot per esprémer el nostre talent al màxim i així gaudir de l'essència més pura, perquè les mitges tintes no solen acabar en victòria.

I sobretot saber que no és el mateix guanyar que tenir tot fet. Encara hi ha molta feina per fer. BON DIA


Divendres 9 de setembre
Que bonic és tenir tants amics que ens estimen i pensen en nosaltres!

Jesús tenia els seus amics i els explicava coses perquè les entenguessin millor.

Jesús els explicava els secrets del Regne del Cel. I els deia que el principal secret era que Ell mateix era estimat per Déu Pare.

Jesús ens va ensenyar a estimar els amics i estimar també tots els homes i dones del món.

Dedicarem el dia d’avui als amics de classe i a pensar en les persones de tot el món.

Dijous, 8 de setiembre

El nen que no jugava

Em trobo tan a gust jugant amb els amics, quan me n’adono que en un racó del pati hi ha un nen que no juga.

Tot seguit vaig a cercar-lo i ara em sento feliç perquè aquest nen ja juga amb nosaltres.

Això m’ha fet pensar que de vegades som tan egoistes que només pensem a passar-ho bé, nosaltres sols i únicament amb els nostres amics.

Però què passaria si no ens deixessin jugar a nosaltres?
Segur que ens enfadaríem moltíssim.
Per això he anat a buscar aquell nen, i ara em sento feliç.


Paraula de Déu: “El missatge que hem sentit des del principi és aquest: que ens estimem els uns als altres... No estimem amb frases i paraules, sinó amb fets i de veritat” (1Jn 3,11 ss).

Dimecres 7 de setembre
Aquest curs, fes el bé, de totes maneres

Fem nostra aquesta bella oració:
"Les persones són inconseqüents i egoistes.
estima-les de totes maneres.
Si fas el bé, t'acusaran de tenir obscurs motius egoistes,
fes el bé de totes maneres.
Si tens èxit i et guanyes amics falsos i enemics veritables,
lluita de totes maneres.
El bé que facis avui serà oblidat demà,
fes el bé de totes maneres.
La sinceritat i la franquesa et fan vulnerable,
sigues sincer i franc de totes maneres.
El que hagis trigat anys a construir, pot ser destruït en una nit,
construeix de totes maneres.
Algú que necessita ajuda de veritat pot atacar si l'ajudes,
ajuda'l de totes maneres.
Dóna al món el millor que tens i et colpejaran malgrat això.
Dóna al món el millor que tens de totes maneres ".
Amén

(D'un cartell d'un mur de Shishu Bhavan, la casa infantil de Calcuta)


BON DIA,
aquest curs pren-te temps...

Pren-te temps
per fer alegres els altres
és la joia de l'home.
Pren-te temps per comprendre
és la font de la fraternitat.
Pren-te temps per escoltar
és un enriquiment sense preu.
Pren-te temps per descansar
és una ajuda per al cos i l'ánima.
Pren-te temps per fer excursions
és la joia del conéixer.
Pren-te temps per expressar-te
és una veu per als altres.
Pren-te temps per ajudar els altres
és la font de la convivència.
Pren-te temps per donar gràcies a Déu
s'ho mereix.
Pren-te temps per a l'art
és donar vida a les coses.
Pren-te temps per parlar
és la manera d'entendre's.